Матері та дівчині пілота Джуса передали орден «За мужність»

Матері та дівчині пілота Джуса передали орден «За мужність»

Фото
Укрінформ
Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко передав орден «За мужність» II ступеня (посмертно) матері та дівчині військового льотчика Джуса.

Про це голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні передав орден «За мужність» II ступеня (посмертно) мамі військового-льотчика та його дівчині. Подякував мамі за сина. Саме завдяки таким сильним і мужнім захисникам як Андрій маємо змогу жити у вільній незалежній країні. Пишаюся, що українського Героя знав весь світ», – зазначив начальник КОВА.

Він додав, що на одній із плит Національного музею авіації та космонавтики США поруч з іменами відомих авіаторів буде закарбоване ім'я українця – Андрія Пільщикова.

Льотчик Джус був одним із тих, кого називали «привидами Києва». У складі 40-ї бригади тактичної авіації, відомої з перших днів повномасштабного російського вторгнення, захищав небо Київщини.

Читайте також: Глава Міноборони Нідерландів на відкритті навчального центру F-16 згадала про «Джуса»

Як повідомлялося, 25 серпня на Житомирщині у небі зіткнулись два навчально-бойові літаки L-39. У результаті зіткнення загинули троє пілотів 40-ї бригади тактичної авіації: майори В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін і капітан Андрій Пільщиков.

Фото: Руслан Кравченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-