Глава Міноборони Нідерландів на відкритті навчального центру F-16 згадала про «Джуса»

Глава Міноборони Нідерландів на відкритті навчального центру F-16 згадала про «Джуса»

Фото
Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час відкриття навчального центру пілотів F-16 в Румунії у своїй промові згадала українського пілота Андрія Пільщикова, який загинув внаслідок авіатрощі на Житомирщині 25 серпня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на її соцмережу Х (колишній Твіттер).

“Під час виступу я згадала полеглого Андрія Пільщикова, льотчика-аса України з позивним “Джус”. Він був великим прихильником переходу на F-16. Частково завдяки його зусиллям ми зараз можемо готувати нове покоління пілотів”, - йдеться у повідомленні.

На сайті міністерства оборони Нідерландів зазначається, що за словами Оллонгрен, навчальний центр символізує поєднання зусиль європейських країн. Тим самим вони зміцнюють оборону Європи.

“Румунія зможе зробити вирішальний внесок у захист східного флангу Європи. Майбутнє навчального центру у надійних руках”, - сказала вона.

Читайте також: Нідерланди нададуть Україні пакет військової допомоги на €500 мільйонів

Відкриття відбулося у присутності американського та українського послів у Румунії. Також був представлений виробник Lockheed Martin.

За словами Оллонгрен, підготовка цих пілотів та постачання літаків F-16 є важливим кроком у захисті України від російської агресії. Менш ніж два тижні тому міністерка відвідала Харків та Київ. Там вона на власні очі побачила, що Україна, як і раніше, так само сповнена рішучості виграти цю битву, як і в перший день російського вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Румунії Анджел Тилвар разом із нідерландською колегою Кайсою Оллонгрен у понеділок відкривали навчальний центр винищувачів F-16 на військово-повітряній базі Фетешті, де навчатимуться пілоти з України.

Читайте також: Умєров обговорив із міністеркою оборони Нідерландів потреби України в ППО та далекобійних ракетах

За оцінками, навчання пілотів у Європейському навчальному центрі, що розташований за 150 кілометрів на схід від Бухареста, триватимуть пів року.

Компанія Lockheed, яка виробляє F-16, надала інструкторів і технічний персонал для проведення навчань.

Фото: Kajsa Ollongren @DefensieMin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-