ОАЕ передали Україні 50 швидких, які поїдуть у прифронтові регіони

ОАЕ передали Україні 50 швидких, які поїдуть у прифронтові регіони

Фото, відео
Укрінформ
Фундація Олени Зеленської та МОЗ передали медикам 50 евакуаційних швидких від уряду Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це повідомляється на сайті Президента України, передає Укрінформ.

«Щонайменше пів тисячі швидких знищено або викрадено ворогом. Це не просто матеріальні втрати - це ризик не встигнути до тих, хто потребує допомоги. Тому ця подія особливо важлива: вона врятує багато життів. Із командою Фундації (Фундація Олени Зеленської - ред.) та МОЗ передали медикам 50 швидких, наданих нам урядом Об’єднаних Арабських Еміратів», - розповіла перша леді Олена Зеленська.

Вона зазначила, що 23 машини надійшли в Україну ще наприкінці минулого року, а 29 січня отримали решту партії - 27 автомобілів швидкої допомоги.

«Усередині є все необхідне для екстреної медичної допомоги й максимально швидкої евакуації пацієнтів навіть в умовах бездоріжжя. Це саме те, чого потребують наші медики, а головне, пацієнти в умовах воєнного часу», - сказала Зеленська.

ОАЕ передали Україні 50 швидких, які поїдуть у прифронтові регіони / Фото: president.gov.ua

Вона висловила вдячність уряду OAЕ і посольству ОАЕ в Україні за цю надважливу допомогу і ще за багато спільних життєво важливих проєктів, які вони втілюють разом із Фундацією, - від 2500 ноутбуків, переданих дітям прифронтових громад, до внеску в будівництво 10 нових домівок для великих прийомних родин, що втратили своє помешкання через війну.

Читайте також: Від благодійної платформи United24 на фронт передали дві броньовані «швидкі»

За словами Зеленської, швидкі поїдуть, а частина вже поїхала, у прифронтові регіони - туди, де найчастіші обстріли, де щодня поранені, де завжди потрібна допомога.

«Немає нічого важливішого за порятунок життів. Разом із друзями з усього світу робимо все, щоб в Україні було для цього все необхідне», - підкреслила перша леді.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, отримані евакуаційні швидкі допоможуть медикам і далі працювати й рятувати життя людей навіть у надскладних умовах, і це суттєве підсилення медичної системи України.

«Це фактично швидкі типу «В», які здатні працювати в надскладних умовах бездоріжжя та зруйнованої інфраструктури. Подібні автомобілі довели свою ефективність та доцільність використання під час роботи команд медицини катастроф на деокупованих та прифронтових територіях», - зауважив керівник ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України» Віталій Крилюк.

Зазначається, що Фундація Олени Зеленської продовжує залучати міжнародних партнерів для підтримки медичної інфраструктури України, яка постійно перебуває під прицілом ворога.

«Фундація активно долучається до відновлення медичної інфраструктури, яку щодня нищить ворог. Забезпечення медиків спецтранспортом - один із наших пріоритетів на сьогодні. Адже, на жаль, в умовах війни ця потреба залишається постійною. Надзвичайно вдячні урядові ОАЕ за оперативне реагування та підтримку медицини України», - сказала директорка Фундації Ніна Горбачова.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Всесвітня організація охорони здоров’я спільно з урядом Німеччини передали 20 автомобілів невідкладної допомоги Міністерству охорони здоров’я України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-