ВАКС не обрав запобіжний захід експосадовцю Міноборони у справі на ₴1,5 мільярда

ВАКС не обрав запобіжний захід експосадовцю Міноборони у справі на ₴1,5 мільярда

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд  29 січня відхилив клопотання прокурора і не обрав запобіжний захід екскерівнику Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександру Лієву.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Прокурори просили суд призначити Лієву, одному з підозрюваних у розкраданні майже 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів для ЗСУ, тримання під вартою або заставу у розмірі 268 млн грн.

Однак суд відмовив в клопотанні. 

«На засіданні шоумен Олександр Педан і заступник секретаря РНБО Андрій Демартіно висловили бажання взяти Лієва на поруки», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, СБУ за сприяння Міноборони викрила чиновників оборонного відомства і менеджерів «Львівського арсеналу», які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

Читайте також: СБУ вручила підозру чиновникам Міноборони, яких викрили на крадіжці ₴1,5 мільярда

За даними слідства, до оборудки причетні колишні та чинні високопосадовці МО України та керівники афілійованих компаній. Зловмисники намагалися вкрасти майже 1,5 млрд бюджетних гривень на придбанні 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ.

За матеріалами СБУ 5 фігурантам провадження повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою).

Читайте також: Міноборони виграло суд на понад 1,5 млрд грн у справі ТОВ «Львівський арсенал»

Підозру отримали: колишній та теперішній керівники Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, очільник та комерційний директор компанії «Львівський арсенал», а також їхній спільник - представник іноземної комерційної структури.

За даними ЗМІ, колишній очільник департаменту Міністерства оборони Олександр Лієв був затриманий при спробі перетину кордону. Він відкидає звинувачення, а затримання вважає «прикрим непорозумінням».

Фото: Олександр Магула / Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-