Росію треба атакувати й на інформаційному фронті - британська експертка

Росію треба атакувати й на інформаційному фронті - британська експертка

Укрінформ
На інформаційному фронті Росію також треба атакувати, і урядовий та громадський сектори мають об’єднатися для віднайдення креативних рішень у цій сфері.

На цьому наголосила в інтерв’ю Укрінформу британський експерт з питань стратегічних комунікацій, наукова співробітниця кафедри воєнних досліджень Королівського коледжу Лондона доктор Джейд Макглінн.

«Треба завдати Росії якомога більшої шкоди – я говорю про це відверто – в тому числі в інформаційному просторі... Найкращою лінією захисту зараз буде напад – у тому сенсі, що ми не можемо просто реагувати на закиди Росії», - підкреслила вона.

Визнаючи важливість розвінчування фейків, розвитку медіаграмотності і критичного мислення населення, вона вважає, що «потрібно більше активності щодо просування тез, спрямованих проти самої Росії».

«Замість того, щоб виключно захищатися, нам також потрібно дати Росії відчути руйнівний ефект того, чим вони займаються самі», - підкреслила дослідниця.

Вона закликає експертів вивчати, які наративи мають відгук у російської аудиторії, дивлячись на те, що використовує сама кремлівська пропаганда.

«Якщо ви бачите, що якийсь російський наратив працює, але його в тому числі можна використати і на нашу користь, це варто робити. Але на сьогодні, на жаль, західна контрпропаганда здебільшого просто перекладає російською мовою ті тези, які б вони використали для британської аудиторії, і це не працює», - визнала Макглінн.

Читайте також: Захід помиляється щодо раціоналізму Путіна - британська експертка

Вона стверджує, що союзникам і партнерам у протидії РФ в інфопросторі потрібен «більш тонкий та адаптований підхід».

Урядовий та громадський сектори мають об’єднатися для винайдення креативних рішень у цій сфері.

«Уряди мають ресурси, часто вони мають доступ до певних технологій або методів поширення інформації чи надання їй більш органічного вигляду. Але неурядові організації також важливі, бо вони гнучкі», - підкреслює Макглінн.

Читайте також: На інформаційному фронті без змін?

Як повідомлялося, раніше в коментарі Укрінформу Джейд Макглінн пояснила, що у створенні шкідливих наративів, розрахованих на українську аудиторію, російська пропаганда є найбільш успішною там, де визнає український патріотизм і намагається ним маніпулювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-