Зеленський вшанував пам'ять Героїв Крут

Зеленський вшанував пам'ять Героїв Крут

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять Героїв Крут.

Про це повідомляється на сторінці глави держави у Фейсбуці, передає Укрінформ.

ВідеоZelenkiy/Official

"Усі наші герої, усі, хто віддав життя за українську незалежність, свободу й майбутнє, – назавжди в історії нашого народу. Пам'ятаємо кожного й кожну! Вічна слава і вдячність захисникам і захисницям України!" - підкреслив Президент.

Участь Президента України у вшануванні пам’яті Героїв Крут / Фото: Офіс Президента

Зеленський, військове керівництво держави і очільники правоохоронних та силових відомств поклали квіти до пам'ятника Героям Крут на Аскольдовій могилі.

Як зазначає пресслужба Президента, у церемонії узяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, голова Служби безпеки Василь Малюк, начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

Крім того, квіти до пам’ятного хреста поклали курсанти вищих військових навчальних закладів: Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, Національної академії Служби безпеки України, Національної академії внутрішніх справ, Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Після виконання Державного гімну України воїни почесної варти пройшли урочистим маршем біля пам’ятного хреста Героям Крут.

Президент також ушанував пам’ять загиблого в серпні 2014 року на Донбасі Марка Паславського, Героя Небесної Сотні Олександра Клітинського, учасників російсько-української війни Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі») і Андрія Пільщикова («Джус»), які поховані на Аскольдовій могилі.

На Лук’янівському цвинтарі у столиці від Глави держави встановлено кошик квітів до могили, де покоїться прах Володимира Шульгіна та Володимира Наумовича, які у 1918 році взяли участь у бою під станцією Крути та загинули від куль більшовиків.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 29 січня відзначають День пам’яті Героїв Крут.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

Читайте також: Залужний у День пам’яті Героїв Крут подякував усім, хто боронить майбутнє держави

Українське військо налічувало близько 300 бійців Студентського куреня, 250 – Першої української військової школи та майже 40 гайдамаків.

Бій під Крутами тривав близько шести годин, у ньому загинули від 70 до 100 бійців з української сторони.

Українці затримали більшовиків на чотири дні, що дало змогу укласти Берестейський мирний договір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-