Зеленський вважає, що виплати українським біженцям у Європі краще б проходили через Україну

Зеленський вважає, що виплати українським біженцям у Європі краще б проходили через Україну

Укрінформ
Було б добре, аби соціальна допомога, яку різні країни надають українцям, котрі отримали там прихисток, надходила до України, і щоб вже сама Україна її розподіляла між цими людьми.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

"Якщо уряд хоче допомагати українцям, то є такий момент − наприклад, якась людина виїхала, перебуває за кордоном і отримує підтримку від Німеччини. І ми дякуємо за те, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас. Ну, так буває. Я зараз не про наших українців у Німеччині. Я вам узагальнюю це. І тому я завжди говорив, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, даючи гроші в бюджет України, а потім Україна вже б перерозподіляла ці гроші в залежності, де знаходиться ця людина", - пояснив Зеленський.

За його словами, таким чином ці гроші підтримували б українську економіку.

Читайте також: Президент: У нас мільйонна армія і 30 мільйонів людей працюють

Він зазначив, що на сьогодні частина грошей України лишилася в Європі, бо коли люди тікали з дому від війни, вони вивозили гроші. А потім Європа почала підтримувати українців у європейських країнах, і всі ці гроші знову ж таки залишалися за кордоном, в економіці тієї чи іншої держави.

"І врешті-решт гроші наші виїхали, а європейські гроші лишались там, де залишились громадяни України. Поза територією України. Немає в мене ніяких питань (до цього − ред.). Просто хотів би, щоб ми звернули на це увагу. Коли весь світ каже про фінансову підтримку українців, то я хотів би звернути увагу, де залишається більшість цих грошей", − додав Зеленський.

Читайте також: Мобілізація потребує «цифрових» рішень, щоб ТЦК не ходили вулицями - Зеленський

При цьому він зауважив, що рішення, чи підтримувати наших людей, - це рішення самої Німеччини.

Як повідомлялося, Український Центр економічної стратегії підрахував, що станом на кінець червня минулого року за кордоном перебували до 6 млн 700 тис. українців. Серед них - велика кількість дітей, а також жінок віком 35-64 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-