Суд зупинив розгляд справи Шеремета - адвокат

Суд зупинив розгляд справи Шеремета - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва зупинив розгляд справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, фігурантами якої є Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко і Яна Дугарь, у зв'язку з проходженням Антоненком і Дугарь військової служби.

По це у коментарі Укрінформу розповів адвокат Антоненка Дмитро Круговий.

"Яна і Андрій - вони військовослужбовці. Зокрема, Яна була призвана за мобілізацією у 2022 році. Яна і Андрій проходять військову службу, вони задіяні до виконання завдань безпосередньо в районі ведення бойових дій і у зв'язку з тим, що вони не завжди мають можливість прибувати на судові засідання, саме тому було заявлено клопотання (захистом - ред.) про зупинення судового провадження. І сьогодні судом було задоволено (це - ред.) клопотання одного із захисників, Дениса Ломанова, про зупинення (розгляду цієї справи - ред.)", - зазначив він.

Окремо юрист пояснив, що у 2022 році упродовж довгого часу той склад суду, який раніше розглядав цю справу, не зміг продовжувати здійснювати правосуддя.

"Хтось із присяжних поїхав за кордон. Один з присяжних був мобілізований. І у зв'язку з тим, що склад суду змінили, то у нас справа почала слухатися з самого початку. І вже 2024 рік, і ми так і не дійшли до стадії (розгляду справи - ред.), взагалі не почали навіть", - заявив адвокат.

Читайте також: Справа Шеремета: прокурор оприлюднив висновки вибухотехнічної експертизи

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня 2021 року було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня того ж року дав свідчення в Києві у справі про замовників вбивства Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-