Лубінець перевіряє інформацію щодо російського Іл-76, який нібито перевозив полонених

Лубінець перевіряє інформацію щодо російського Іл-76, який нібито перевозив полонених

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець перевіряє інформацію щодо російського Іл-76, який нібито перевозив полонених.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Фейсбуці.

"Інформаційна війна — не менш важлива, ніж боротьба на фронті. Нещодавно з’явилася інформація про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76, як зазначають на ворожих ресурсах, на борту якого нібито перебували українські військовополонені. Наразі я як уповноважений ВРУ з прав людини з'ясовую всі деталі події та аналізую отриману інформацію", - зазначив Лубінець.

Він закликав представників ЗМІ та громадян України не робити передчасних висновків і довіряти лише офіційним джерелам, а також не розповсюджувати недостовірну інформацію.

"Ворог підступний. І всі ми знаємо, які жахливі методи РФ може використовувати, аби дестабілізувати українське суспільство. Не ведіться на провокації. Детальніша інформація буде надана згодом", - наголосив Лубінець.

Читайте також: Коордштаб закликає не ширити неперевірені дані про російський Іл-76, який нібито перевозив полонених

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, у Бєлгородській області розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення техніки і десанту. РосЗМІ пишуть, що на борту літака перебували 63 особи, усі загинули.

Джерела в ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300. Саме ці ракети використовуються для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Повітряних силах поки не коментують інформацію щодо падіння Іл-76, однак обіцяють надати її згодом.

За даними ЗМІ, в Міноборони РФ стверджують, що в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-