“УКРІНФОРМ”: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (12-18 січня 2024 року)

“УКРІНФОРМ”: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (12-18 січня 2024 року)

Укрінформ

У період з 12 по 18 січня читачів та глядачів “Укрінформу” найбільше цікавили теми щодо заяв у Давосі, реакція Ірану на конфлікт у Ємені, а також робота FPV-дронів на передовій.

Фото: Офіс Президента
Фото: Офіс Президента

“Укрінформ” активно висвітлював економічний форум у Давосі та участь у ньому Президента України Володимира Зеленського. У фокусі особливої уваги, зокрема, заяви представників США, ЄС та НАТО щодо подальшої підтримки та допомоги міжнародних партнерів

Фото: Romāns Kokšarovs/F64
Фото: Romāns Kokšarovs/F64

Початок нового року відзначився активізацією співпраці України з країнами Балтії. Тому агенція широко висвітлювала візит 16 січня до Києва спікерки Сейму Латвії Дайги Мієріні. Серед важливих заяв якої були завірення щодо військової і політичної підтримки України

Росія й далі намагається сіяти розкол в українському суспільстві, вкидаючи в інфопростір фейки. Тож “Укрінформ” продовжує комунікувати теми, які допомогають суспільству захиститись від ворожої пропаганди.  Зокрема, ті, що стосувалися української Формули миру,  “втоми” від війни та “небажання” світу допомогати Україні.

У фокусі уваги “Укрінформу” були теми щодо цифровізації української армії, передачи чергового пакету військової допомоги Німеччини Україні, протестів у Башкортостані, геноцидної лексики в рф та інші.

У період з 12 по 18 січня 2024 року, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 723 новини, 33 публікацій, 8 інтерв’ю та 7 “блогів”. 

У ТОП-5 за кількістю переглядів увійшли:

Опубліковано низку актуальних інтерв’ю:

Фото: пресслужба Верховної Ради України
Фото: пресслужба Верховної Ради України

Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради України: Виконання нової переговорної рамки стане фінішною прямою на шляху України до ЄС. Про результати роботи ВР впродовж останніх двох років, про головні завдання українського парламенту на 2024 рік, напрацювання нової мобілізаційної політики, просування процесів європейської та євроатлантичної інтеграцій – у контексті впровадження необхідних реформ, співпрацю з Європейським парламентом, розвиток відносин між ВРУ і Конгресом США.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Василь Боднар, Посол України в Туреччині: Участь Туреччини у Формулі миру значно посилила питання продовольчої безпеки та повернення полоненихПро підсумки минулого року, спільні проєкти, перспективи співпраці, ймовірність відновлення Чорноморської зернової ініціативи, процес ратифікації Угоди про вільну торгівлю та інші актуальні питання українсько-турецьких відносин.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Олександр Новіков, голова Національного агентства з питань запобігання корупції: Питання доброчесності для України – питання виживання. У підсумковому інтерв’ю Укрінформу Новіков розповів про досягнення НАЗК за період своєї каденції, результативність антикорупційних інструментів, створених упродовж останніх чотирьох років, співпрацю агентства із міжнародними партнерами, необхідність імплементації закону про доброчесне лобіювання, а також про те, яким бачить свого наступника.

Фото: Стратком ЗСУ
Фото: Стратком ЗСУ

Петро, заступник командира батальйону з Авдіївського напрямку: Варіанту, коли війна тебе начебто не стосується, не має існуватиРозмова з колишнім священником про те, чи є прірва між військовими та цивільним суспільством, мотивацію воювати, що дає сили протистояти ворогу.

Фото Ярослави Джонсон
Фото Ярослави Джонсон

Ярослава Джонсон, співзасновниця Українського дому в Давосі: Кожен з нас тут у Давосі є неофіційним послом України. Про фінансову підтримку та інвестиції у відбудову України, зброю для Перемоги, війну без прикрас, боротьбу з кремлівською пропагандою та конфіскацію російських активів. 

Загальна відвідуваність україномовного та іншомовних версій сайту “Укрінформу“ з 12 по 18 січня:

  • понад 1,56 млн (за попередній тиждень - 1,3 млн); 

  • понад 3,5 млн переглядів - це понад 502 тис щодоби (за попередній тиждень - 2,5 млн, тобто 370 тис щодоби);

  • кількість взаємодій із сайтом понад 8,9 млн - це понад 1,27 млн щодоби (за попередній тиждень - 6,6 млн - понад 949 тис щодоби).

Редакція регіональних новин має власкорів майже в усіх областях України, випустила 454 новини. З них 25 - ексклюзиви.  

Зарубіжна редакція, яка має 12 корпунктів за кордоном, випустила іноземними мовами 892 новини (127 щодоби).

Загальні показники щодо охоплення у соціальних мережах “Укрінформу” - FacebookХTelegramInstagram та Threads у період з 12 по 18 січня - 8,99 млн. (за попередній тиждень - 10,2 млн). 

Найпопулярніші дописи на Фейсбуці:

Найпопулярніші твіти у X:

Фото: DPA
Фото: DPA

У другій декаді січня “Укрінформ” почав працювати на ще одній платформі та запустив два канали на TikTok - UkrInform має вже понад 30 тис. переглядів та Укрінформ Армія - понад мільйон переглядів. У каналу майже 3 тис підписників і понад 28,5 тис вподобайок.

У  TikTok інформагентство продовжить стратегію свого YouTube та боротиметься із пропагандою та російським ІПСо, а також інформуватиме про суспільно-важливі теми. За допомогою ТікТок Укрінформ мовитиме для свого наймолодшого сегмента аудиторії. Серед відео можна буде побачити опитування українців на популярні теми, коментарі експертів та військових на актуальні питання сьогодення, антифейки та експлейнери про актуальні новини України та світу.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 12 по 18 січня зробили 98 фоторепортаж, загалом - 1 825 фотографій.

YouTube-канал UkriformTV продовжує активно розвиватися. Кількість підписників станом на 18 січня 2024 - 838 тис (на понад 3 тис більше, ніж за попередні 7 днів).

Переглядів відео на YouTube-каналі – 3,2 млн (попереднього тижня – 3 млн). Це, у середньому, - 530 тисяч щодоби (попереднього тижня - понад 420 тисяч щодоби). 

Найбільша частка переглядів з України - 42,1 % (1,3 млн), з росії - 16,5 % (523 тис), далі - Німеччина - 4,2 % (115 тис), Польща 3,7 % (115 тис) та США - 2,7 % (84 тис).

Найбільше дивилися:

Також з 12 по 18 січня вийшла низка відеоінтерв'ю та подкастів. 

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Гостем “Станції Краматорськ”, якого запросив до розмови фотограф-документаліст Костянтин Ліберов, – Станіслав Бунятов, позивний «Осман». Командир відділення 24-го ШБ «Айдар», молодший сержант, автор телеграм-каналу «Говорять, снайпер». У бесіді співрозмовники торкалися тем окупації Мелітополя, боїв під Вугледаром та Бахмутом. Обговорили потребу в мобілізації, неприпустимість розділення суспільства на цивільних і військових та якою буде Україна після перемоги.

У програмі “Лещенко запитує” -  колишній журналіст-розслідувач Сергій Лещенко обговорив тему мобілізацію з політологом Володимиром Фесенком.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

У третьому випуску “Про війну” - спільного проєкту “Укрінформу” та Центру протидії дезінформації - його ведучі лейтенант, заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат» відверто поговорили теми покарання для корупціонерів і важливість публічності таких справ, маніпуляції нардепів щодо мобілізації, як росіяни ведуть інформаційну кампанію проти України, чому наративи ворога про готовність до миру є обманом та інше. Дивіться проєкт «Про війну» щосереди о 19:00 на майданчиках Укрінформ та Центру протидії дезінформації.

Також вийшли програми “Самохвалов запитує”:

  • з директором Prozorro Миколою Ткаченком “Дрони та дороги. Як під час війни працює Прозорро?”. Про те, як влаштована система публічних закупівель, що змінилося з початком повномасштабного вторгнення, чи мають бути дані про військові закупівлі відкритими та які найпоширеніші зловживання через систему Прозорро.
  • із заступником міністра економіки України Ігорем Безкоровайним “Фермер має замовляти розмінування поля так само просто, як замовляє собі солярку”.   Тема - тотальне замінування, хто допомагає Україні очищати свої землі, як гуманітарне розмінування може стати добрим бізнесом і скільки ж насправді знадобиться ресурсів та років, щоб українські землі позбулися страшних, небезпечних наслідків воєнних дій.

Щодня головна редакція “Укрінформа” - “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” здійснює моніторинг російської пропаганди та фактчекінг російських вкидів, що стає основою для інформаційних текстових та відео продуктів. Зокрема, було опубліковано 4 дайджести, в яких здійснюється моніторинг російської пропаганди та дезінформації, один аналітичний матеріал.

Вокс Україна

Днями “Укрінформ” розпочав інформаційно-аналітичне партнерство з VoxUkraine — аналітичною платформою, яку започаткували у 2014 році економісти та юристи, які працюють в Україні чи за кордоном. 

Команди “Укрінформу” та VoxUkraine об’єднали зусилля для поширення якісної та доступної аналітики. Зокрема, щодо моніторинга реформ в Україні, аналіза економічних і суспільних процесів та надання зворотного зв’язку діям влади в умовах російсько-української війни.

На сайті “Укрінформу” публікуватимуться: “Індекс реформ” -  експертний аналіз законодавчих регуляцій у різних галузях, “Важливі законопроєкти” - інформування та аналіз законопроєктів, що вносять на розгляд до Верховної Ради України, а також інші аналітичні продукти, зокрема, авторські колонки, статті експертів щодо актуальних тем.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів "Укрінформу" по п'ятницях.

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про "Укрінформ":

  • вівторок - звіт агентства за тиждень, 

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій “Укрінформу“ Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-