В Одесі затримали Романа Гринкевича при спробі перетнути держкордон

В Одесі затримали Романа Гринкевича при спробі перетнути держкордон

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці сьогодні вранці затримали в Одесі сина Ігоря Гринкевича Романа при спробі перетнути держкордон. Раніше він був оголошений у розшук.

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі генпрокурор Андрій Костін.

«Усі пам’ятають нещодавню резонансну справу, у якій сумнозвісному львівському бізнесмену та його спільнику було повідомлено про підозру у справі поставок неякісного одягу для ЗСУ на 1 млрд грн. Четверо фігурантів наразі перебувають під вартою, п’ятого сьогодні вранці затримали в місті Одесі при спробі організації незаконного перетину державного кордону. П’ятого, який уже був оголошений у розшук», - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

Читайте також: Справа Гринкевичів: суд дав дозвіл на затримання ще одного підозрюваного

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили в розшук

П’ятьом особам повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит всіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-