Як скористатися європротоколом при ДТП - роз'яснення поліції

Як скористатися європротоколом при ДТП - роз'яснення поліції

Укрінформ
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький рекомендує у разі ДТП із незначними наслідкам використовувати європротокол.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

"Через несприятливі погодні умови збільшується ризик потрапити у ДТП. Якщо ушкодження автомобіля несуттєві, рекомендую скористатися європротоколом, який можна оформити без виклику поліції, лише за кілька хвилин", - зазначив Білошицький.

За його словами, європротоколом можна скористатися, коли відсутні травмовані чи загиблі; не завдано матеріальної шкоди третім особам; учасники ДТП мають дійсні поліси обов'язкового страхування; між учасниками ДТП досягнуто згоди щодо всіх обставин пригоди; водії-учасники ДТП перебувають у тверезому стані; сума збитків після ДТП не перевищує ₴80 тисяч.

Скласти європротокол можна за допомогою зручної онлайн-системи або на паперовому бланку.

Читайте також: МВС інтегрувало в єдину платформу відеоспостереження вісім тисяч камер - Клименко

"Цифровий сервіс фіксації ДТП перевірить на коректність заповнені дані та вкаже на помилки. Дані про ДТП відразу будуть надіслані страховим компаніям обох сторін та внесені в базу даних МТСБУ", - підкреслив Білошицький.

Оформити електронний європротокол онлайн можна за посиланням.

За словами Білошицького, існують низка переваг у разі використання європротокола: не потрібно інформувати та очікувати поліцію; можна залишити місце ДТП відразу після складання європротоколу та заощадити час.

Також водій звільняється від адміністративної відповідальності, тобто посвідчення водія не вилучається, матеріали не направляються в суд, штраф не накладається.

Читайте також: Послуга доставки посвідчення водія доступна у 17 країнах Європи - Клименко

"Отже, використання європротоколу заощаджує ваш дорогоцінний час. Зважайте на погодні умови, дотримуйтеся ПДР та будьте уважні", - зауважив Білошицький.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Білошицький поінформував, що в Україні торік сталося 23 642 ДТП, у яких 3053 людини загинули і 29 502 були травмовані. Найпоширеніша причина ДТП з потерпілими – перевищення дозволеної швидкості руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-