«Фактично безальтернативний арешт»: бізнесмен Мазепа назвав заставу в ₴349 мільйонів непідйомною

«Фактично безальтернативний арешт»: бізнесмен Мазепа назвав заставу в ₴349 мільйонів непідйомною

Укрінформ
Засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа стверджує, що 349 мільйонів гривень застави - непідйомна сума для будь-якого бізнесмена.

Про це бізнесмен написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Лише сьогодні я усвідомив, що мені інкримінують створення якоїсь злочинної групи. Я створював та розвивав багато бізнесів та компаній. Результатами багатьох із них я пишаюся. Але усі без винятку засновані за моєї участі бізнеси працювали відкрито та в легальному полі. Навіть в такій галузі, як видобуток бурштину», - зазначив він.

Щодо суми застави, яку присудив суд першої інстанції, Мазепа заявив, що ця сума непідйомна. «Це 349 мільйонів гривень. Можливо, для чиновника це і підйомна сума. Але для бізнесмена, вибачте, ні», - наголосив він.

За словами Мазепи, жоден бізнесмен в Україні не зможе за короткий термін із свого бізнесу витягнути такі кошти, «а більшість і ніколи не зможе».

«Тобто, ця застава - це фактично безальтернативний арешт», - заявив він.

Читайте також: Справа Гринкевичів: суд дав дозвіл на затримання ще одного підозрюваного

Водночас Мазепа акцентував, що лише у двох справах присуджували «більші застави, але там і фігурували мільярдні суми».

«Нагадаю, що у моїй справі йдеться лише про 7 мільйонів… Тому я впевнено кажу про свавілля замість правосуддя. Як би там не було, я впевнений, що правда переможе. Ми будемо боротися за це», - резюмував бізнесмен.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Ігоря Мазепу затримали під час проходження українсько-польського кордону у пункті пропуску «Шегині». У різних регіонах України правоохоронці затримали також трьох інших учасників злочинного угруповання, зокрема брата організатора.

У ДБР зазначили, що злочинну організацію, яка протиправно заволоділа понад 7 гектарами земель, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, викрили наприкінці листопада минулого року. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

У компанії Concorde Capital відкидають звинувачення.

20 січня ДБР повідомило, що суд обрав запобіжний захід чотирьом підозрюваним у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави: майже 350 млн грн – організатору протиправної схеми, майже 45 млн грн – двом спільникам, 20 млн грн – ще одному учаснику оборудки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-