Суд відправив брата бізнесмена Мазепи під арешт, застава - ₴44 мільйони

Суд відправив брата бізнесмена Мазепи під арешт, застава - ₴44 мільйони

Укрінформ
Печерський суд Києва у ніч проти суботи обрав запобіжний захід для брата заарештованого раніше бізнесмена Ігоря Мазепи - Юрія, відправивши останнього під арешт з альтернативою застави в ₴44 мільйони.

Про це повідомив Суспільному адвокат Артем Крикун-Труш. передає Укрінформ.

Натомість прокуратура просила призначити Юрієві Мазепі заставу в розмірі ₴500 мільйонів.

"Ми збили заставу з ₴500 мільйонів, в 10 разів. Також заздалегідь оплатили платну камеру, їдемо проконтролювати", - зазначив Крикун-Труш.

Юрія Мазепу, за словами адвоката Тараса Пошиванюка, підозрюють в участі у злочинному угрупованні. Водночас Пошиванюк заявив, що подробиць не знає.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Печерський райсуд Києва обрав директору інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі запобіжний захід - тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення 349 мільйонів гривень застави.

Як повідомлялося, 18 січня Мазепу затримали під час проходження українсько-польського кордону у пункті пропуску «Шегині».

У різних регіонах України правоохоронці затримали також трьох інших учасників злочинного угруповання, зокрема брата організатора.

Читайте також: Справа Гринкевичів: суд арештував трьох фігурантів із заставою по ₴500 мільйонів

У ДБР зазначили, що злочинну організацію, яка протиправно заволоділа понад 7 гектарами земель, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, викрили наприкінці листопада минулого року. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

У компанії Concorde Capital відкидають звинувачення.

Ігор Мазепа заявив, що не розуміє підстав свого затримання, адже рішення про виділення земельних ділянок особисто він не приймав.

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-