Ексміністр оборони Резніков вирішив повернутися до адвокатської діяльності

Ексміністр оборони Резніков вирішив повернутися до адвокатської діяльності

Укрінформ
Колишній міністр оборони Олексій Резніков поновив право на заняття адвокатською діяльністю.

Як передає Укрінформ, про це інформує Національна асоціація адвокатів.

Як зазначається, право на заняття адвокатською діяльністю Резнікову поновлено з 16 січня на підставі його заяви.

У НААУ нагадали, що Резніков зупиняв право на заняття адвокатською діяльністю у березні 2020 року одразу після призначення його на посаду віцепрем‘єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

3 листопада 2021 року Верховна Рада звільнила його з посади віцепрем'єра, а на наступний день призначила на посаду міністра оборони.

Резніков отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи в уряді він працював у юридичних фірмах і адвокатських об’єдненнях.

У квітні 2014 року на позачерговому З’їзді адвокатів України в Одесі Резнікова було обрано одним із трьох членів Вищої ради юстиції (сьогодні – Вища рада правосуддя) за квотою адвокатури.

Читайте також: Заміна міністра оборони не вплине на допомогу Заходу Україні - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 вересня звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

Резніков написав заяву про відставку 4 вересня.

Олексій Резніков очолював Міністерство оборони України з 4 листопада 2021 року. Раніше, з 4 березня 2020 року до 3 листопада 2021 року, він обіймав посаду віцепрем‘єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За керівництва Резнікова навколо Міністерства оборони України виникали корупційні скандали у сфері закупівель. Через це в січні 2023 року в медіа вперше з’явилася інформація про ймовірну відставку Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони, а також його можливе призначення послом України у Великій Британії. Водночас Резніков заявив, що він "не в курсі" про своє призначення послом у Британії після того, як піде з посади глави Міноборони.

Фото: unba.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-