Справа про авіатрощу у Броварах має потрапити до суду цьогоріч - ДБР

Справа про авіатрощу у Броварах має потрапити до суду цьогоріч - ДБР

Укрінформ
Матеріали справи про катастрофу гелікоптера 18 січня 2023 року у Броварах Київської області складають 163 томи, триває ознайомлення з матеріалами справи потерпілими, підозрюваними та їхніми представниками.

Про це в ефірі Всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” повідомила радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, передає Укрінформ із посиланням на ДБР.

“Саме досудове розслідування містить 163 томи. Кожен том – це десь 250 сторінок. Для ознайомлення з усіма матеріалами потрібен час. Але у 2024 році обвинувальний акт потрапить до суду, я думаю, що десь весною ми з вами про це поговоримо”, – зазначила Сапьян.

Вона нагадала, що ДБР завершило розслідування авіатрощі у Броварах наприкінці 2023 року.

Про підозру повідомили п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів.

Сапьян зауважила, що під час розслідування трагедії були проведені десятки експертиз, допитані всі свідки, проведені слідчі експерименти.

“Похвилинно відновлено день аварії. До роботи також долучалися іноземні експерти й представники французької компанії-виробника гелікоптера”, – уточнила радниця ДБР.

“Сподіваємося, що з цієї трагедії, де загинули люди, працівники та керівництво Міністерства внутрішніх справ, будуть зроблені висновки”, – додала Сапьян.

Читайте також: Колосальна втрата для держави: Клименко - у річницю авіатрощі в Броварах

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня 2023 року у Броварах Київської області біля диттсадка "Джерельце" та житлової багатоповерхівки впав гелікоптер ДСНС, унаслідок чого спалахнула пожежа.

На борту гелікоптера перебувало керівництво МВС, зокрема очільник міністерства Денис Монастирський і його перший заступник Євгеній Єнін. 

Загинули 14 людей – члени екіпажу і всі пасажири гелікоптера, а також дитина і дорослі цивільні.

У листопаді 2023 року ДБР завершило розслідування катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-