В Україні спеціалізовану допомогу торік отримали 90 тисяч жертв домашнього насильства

В Україні спеціалізовану допомогу торік отримали 90 тисяч жертв домашнього насильства

Укрінформ
Підтримку від спеціалізованих служб торік отримали 90 тисяч українців, які постраждали від насильства, - це удвічі більше, ніж у 2022 році.

Про це повідомила заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва в Укрінформі під час пресконференції, присвяченій підсумкам роботи міністерства у 2023 році.

«У 2023 році ми ставили перед собою завдання зміцнити національну систему реагування на домашнє насильство. Торік таку підтримку отримало 90 тисяч родин. У 2022 році їх було 45 тисяч. Це означає, що сервіси, які створювалися в тому числі за державний кошт, дали свій результат», - сказала Токарєва.

Вона розповіла, що у 2023 році коштом державних субвенцій у 65 громадах було створено додаткові сервіси для постраждалих від домашнього насильства: дев’ять нових притулків, 31 денний центр, 25 консультативних служб.

Читайте також: Мінсоцполітики створило дашборд «гарячих ліній» для постраждалих від домашнього насильства

Крім того, за допомогою міжнародних партнерів, насамперед Фонду народонаселення ООН, в Україні торік було відкрито 26 спеціалізованих притулків, 42 кризові кімнати, 49 денних центрів перебування.

«У 2024 році ми точно будемо продовжувати цю роботу, щоб люди, які постраждали від насильства, мали доступ до цієї підтримки», - запевнила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, у Національній поліції надали роз’яснення, куди слід звернутися по допомогу потерпілим від домашнього насильства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-