Військові закликали ТГ-канали, блогерів і медіа об’єднатися проти ІПСО

Військові закликали ТГ-канали, блогерів і медіа об’єднатися проти ІПСО

Відео
Укрінформ
Telegram-канали, блогери в Instagram, YouTube, TikTok, Twitter та журналісти мають спільно боротися з російськими ІПСО, які без українського медіапростору зникнуть.

Про це йшлося у третьому випуску спільного проєкту Центру протидії дезінформації та Укрінформу “Про війну”.

Зокрема, один з ведучих проєкту лейтенант ЗСУ та заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко підтримав тезу, що державі потрібно налагодити співпрацю з адмінами топових українських TГ-каналів, а також відомими блогерами та інфлюенсерами в Instagram, YouTube, TikTok, Twitter, аби виробити комунікаційну антиІПСОшну стратегію.

“Наприклад, росіяни вкинули інформацію, що завтра буде наступ на Харків. Якийсь військовий прокоментував, що це не відповідає дійсності, але ця теза не отримує певні охоплення. А ось ви можете ці охоплення забезпечити”, - закликав Коваленко, звертаючись до відомих блогерів та інфлюенсерів.

Водночас, на його думку, заяви деяких українських журналістів про те, що потрібно заборонити всі соцмережі і залишити лише традиційні медіа, є неправильними. Крім того, стратегія “обмежень та заборон” зажене країну в інформаційному плані в глухий кут.

Читайте також: Великі ТГ-канали замало роблять для збору донатів - військовий блогер

“Будь-які канали донесення інформації, звісно ж, можуть використовуватися і використовуються ворогом для ІПСО. Але заборонивши все і лишивши щось одне, ми навпаки зберемо людей в одному місці і ворог скористається тим, що ми не навчилися боротися з ІПСО і просто розгромить”, - переконаний Коваленко.

На його думку, прикладом цієї тези є успішний розвиток українських TГ-каналів, які після 2021 року витіснили російські пабліки з українського інформаційного простору. Зокрема, російські TГ-канали «Легітімний», «Резидент» та інші більше не мають жодного впливу в Україні.

“У ТікТоk ворог створює багато каналів-одноденок, розганяє зраду. Але з'являються й українські блогери. Український контент має видавлювати російський вплив. В Instagram купа людей, які не хочуть бути дотичними до війни через втрату підписників. Але підтримуйте тих, а їх достатньо, які роблять збори, які хочуть допомогти, залучайте їх до більш широких речей”, - закликав Коваленко.

Читайте також: Закон про мобілізацію критикують ті, хто не хоче воювати - військовий

Як повідомлялося, в другому випуску проєкту "Про війну" військові Андрій Коваленко та Дмитро "Дипломат" пояснили, чому блогеру Олександру Волошину не варто обурюватися на заклик піти в ТЦК.

Раніше ведучі цього проєкту звернулися до блогерів та інфлюенсерів з великою аудиторією із закликом піти в ТЦК та пройти ВЛК, власним прикладом спонукаючи громадян країни змінити ставлення до мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-