Для громадських організацій презентували гайд про інструменти ШІ

Для громадських організацій презентували гайд про інструменти ШІ

Укрінформ
В Україні розробили гайд для організацій громадянського суспільства про інструменти штучного інтелекту, в якому окреслюються переваги та ризики використання ШІ для громадського сектору.

Його презентація відбулася в Укрінформі.

«ШІ - це реальність, яка настала, але чи готовий громадський сектор до цієї реальності і що потрібно робити організаціям громадянського суспільства із цими інструментами? Ми спробували детальніше це розкрити у самому гайді: що саме організації громадянського суспільства можуть робити з інструментами штучного інтелекту, як вони їх можуть застосовувати для власної роботи тощо», - зазначив менеджер проєктів Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) Володимир Куделя.

За його словами, робота над гайдом тривала кілька місяців, він має понад 50 сторінок і 6 ключових розділів.

«Гайд побудовано за принципом кількох блоків. Перший - це блок про генеративний штучний інтелект, чим він є тощо. Другий присвячено практичним способам застосування цього генеративного штучного інтелекту у роботі ОГС. Після цього йде розділ про дипфейки і шеллоуфейки - які загрози вони становлять і як їх можна застосовувати у нейтральних цілях», - розповів Куделя.

Заключний блок, за словами менеджера проєктів ЦЕДЕМ, розповідає про технологію розпізнавання обличчя, ризики її застосування і ситуацію щодо регулювання її застосування в Україні і ЄС.

Читайте також: Дослідники створили систему штучного інтелекту, яка здатна прогнозувати смерть

Юрист ЦЕДЕМ Ольга Петрів зазначила, що у гайді можна знайти інформацію про створення презентацій, чат-боти, створення діаграм тощо. Вона також зауважила, що потрібно цікавитися новинками у сфері штучного інтелекту, яких «щодня стає все більше і більше, а ті, хто в курсі цієї інформації, завжди будуть на крок попереду».

Гайд створено в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Як повідомлялося, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва вважає, що штучний інтелект може збільшити нерівність між країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-