Справа про $35 тисяч хабаря: одному із суддів залишили заставу у ₴4 мільйони

Справа про $35 тисяч хабаря: одному із суддів залишили заставу у ₴4 мільйони

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін заставу у розмірі 4 млн грн для судді Київського апеляційного суду, який спільно з трьома іншими суддями підозрюється в отриманні неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«12 січня 2024 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін рішення ВАКС від 18.12.2023, яким до одного з суддів Київського апеляційного суду, який спільно з трьома іншими суддями цього суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна, застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн грн», - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в САП, таким чином, суд апеляційної інстанції залишив апеляційну скаргу прокурора та апеляції захисту без задоволення.

Читайте також: Справа про хабар: колектив Київського апеляційного суду виступив із заявою

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада 2023 року прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів КАС на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

4 грудня Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою цих суддів - В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливи.

На сьогодні усі четверо підозрюваних відсторонені від здійснення правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-