Майже мільйон дітей в Україні не мають безпечного доступу до освіти - ООН

Майже мільйон дітей в Україні не мають безпечного доступу до освіти - ООН

Укрінформ
Майже мільйон дітей, які постраждали від війни, не мають безпечного та надійного доступу до продовження освіти, що позначиться на майбутньому цілого покоління.

Про це заявила директорка з питань операцій та адвокації Управління ООН з координації гуманітарних справ Едем Восорну, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, масштаби гуманітарних потреб в Україні залишаються величезними. Тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги потребують понад 14 млн осіб, або близько 40% населення України.

Чотири мільйони осіб, у тому числі майже 1 млн дітей, все ще є переміщеними особами всередині країни, понад 6,3 млн людей продовжують жити як біженці в сусідніх європейських країнах та в усьому світі, нагадала Восорну.

Вона зауважила, що за час повномасштабної війни підтверджено 1035 нападів на систему охорони здоров'я, 112 медпрацівників убито.

Читайте також: На Київщині планують побудувати та відремонтувати понад 100 укриттів у закладах освіти

Крім того, пошкоджено чи зруйновано понад 3 тис. навчальних закладів. Причому багато з них використовувалися для розміщення переміщених осіб або як розподільчі центри.

Як повідомлялося, у середу Рада безпеки ООН на запит США обговорює порушення Росією та КНДР резолюцій Радбезу щодо постачання північнокорейської зброї в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-