Мінсоцполітики планує зупустити соціальний супровід усиновлювачів

Мінсоцполітики планує зупустити соціальний супровід усиновлювачів

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство соціальної політики планує запустити пілотний проєкт щодо соціального супроводу усиновлювачів.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

"Зараз плануємо запустити послугу - соціального супроводу для усиновлювачів... Відразу звертаю увагу, що діти, які у нас є в списку на усиновлення, - це, як правило, старші діти, тобто діти старші 10 років. Здебільшого - це діти, які пережили у своєму житті біль і травму. Тому кожна родина, яка приймає рішення прийняти таку дитину до себе в родину, вона повинна розуміти, що це не для реалізації внутрішніх, душевних покликань, а власне, це самопожертва, щоб дати цій дитині любов", - сказала Жолнович.

Тому міністерство в пілотному проєкті започатковує таку послугу, на відпрацювання якої може знадобитись близько 6 місяців.

"Десь в рамках пів року відпрацюємо, як вона може здійснюватись, і потім будемо її масштабувати. Щоб кожен усиновлювач мав можливість скористатись супроводом на всіх етапах", - зазначила Жолнович.

Читайте також: В Україні найбільше чекають усиновлення діти віком від 10-12 років

Як повідомлялось, Міністерство соціальної політики у грудні 2023 року представило тизер єдиної державної онлайн-платформи про усиновлення та сімейне виховання дітей, запуск якої планується на початку 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-