Суддю Львова поновили на посаді у Верховному суді

Суддю Львова поновили на посаді у Верховному суді

Укрінформ
Київський окружний адміністративний суд Києва зобов’язав поновити на посаді судді Верховного суду Богдана Львова.

Як передає Укрінформ, про це інформує Фундація DEJURE у Фейсбуці.

«Суддя КОАСу Альона Кушнова зобовʼязала поновити скандального Богдана Львова у штаті Верховного суду», - ідеться в повідомленні.

Про це розповів і сам суддя у своєму Фейсбуці зауваживши, що сьогодні суд визнав протиправним та скасував наказ про його звільнення з посади судді Верховного суду. 

«Вислухавши аргументи сторін та перевіривши їх наявними доказами, суд визнав, що наказ колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва про моє звільнення був виданий з численними порушеннями закону - за відсутності необхідних повноважень та підстав. Важливо зазначити, що, хоча приводом для цього наказу і була опублікована у вересні 2022 року ЗМІ інформація про нібито наявність у мене російського громадянства, але перед суддею у даній справі стояло виключно питання законності самого наказу про звільнення», - написав Львов.

Водночас він додав, що усвідомлює, «що відповідь, яку сьогодні надав суд, це тільки початок моєї боротьби за справедливість. Адже окрім суду закону є ще суд суспільної думки, вердикт якого є не менш, а інколи більш важливим».

Читайте також: Справа про хабар: відсторонили ще двох підозрюваних суддів Київського апеляційного суду

«Тому я продовжу боротись за справедливість і зроблю все можливе, щоб довести, що єдиний паспорт і єдине громадянство, яке у мене є – це громадянство України», - додав Львов, опублікувавши своє фото з паспортом України.

Як повідомлялося, 15 вересня 2022 року журналісти програми "Схеми" оприлюднили розслідування про те, що Львов, який має доступ до державної таємниці, виявився громадянином Російської Федерації. Журналісти опублікували документи, відповідно до яких Львов став громадянином РФ ще у 1999 році, вже працюючи суддею в Україні, а у 2012 році оновив паспорт після досягнення 45-річчя. Журналісти встановили, що в день подання заяви він перебував у Москві. В обох випадках письмова заява оформлена від його імені.

У розслідуванні йдеться, що факт наявності російського громадянства суддя приховав від конкурсної комісії, яка у 2017 р. обрала його до реформованого Верховного суду. Згідно з Конституцією, набуття суддею громадянства іншої країни є підставою для припинення його повноважень.

26 вересня у Верховному суді поінформували, що СБУ скасувала Львову доступ до державної таємниці.

3 жовтня у ВС оприлюднили інформацію, що СБУ за результатом перевірки з’ясувала: Львов у 2012 році отримав російський паспорт замість паспорта громадянина РФ, який втратив чинність у 1999 році. 

Читайте також: Сина судді ОАСК Аблова оголосили у розшук за підозрою у вбивстві

Також зазначається, що Львов, за даними податкового реєстру Російської Федерації, отримав податковий номер 774319527956, який міститься в реєстрі угод щодо нерухомого майна РФ стосовно квартири за адресою: 125565, Росія, Москва, вул. Ленінградське шосе 88.

Сам Львов заперечував наявність у нього російського громадянства. Він також повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з тим, щоб вони перевірили викладену журналістами інформацію. Львов стверджував, що документи, які свідчать про отримання ним російського громадянства, сфальшовані.

Суддя також заявив, що пройшов поліграф. Він оприлюднив висновки та заявив, що непричетний до отримання російського громадянства та паспорта РФ.

5 жовтня 2022 року Голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував очільника Касаційного господарського суду Богдана Львова зі штату суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-