В Україні розслідують 280 справ щодо воєнних злочинів РФ проти довкілля

В Україні розслідують 280 справ щодо воєнних злочинів РФ проти довкілля

Укрінформ
Українські правоохоронці наразі розслідують 280 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів проти довкілля.

Про це заявив генпрокурор Андрій Костін під час п’ятого засідання Робочої групи високого рівня з питань екологічних наслідків війни, повідомляє у Телеграмі пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

“Станом на сьогодні Україна розслідує 280 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів проти довкілля, 15 з них – за фактами екоциду. Спільно з партнерами ми розробляємо інноваційні підходи до збору доказів та оцінки екологічної шкоди”, – зазначив Костін.

За його словами, комплексний підхід до кримінального переслідування за воєнні злочини проти довкілля є однією з важливих складових їхніх зусиль з відновлення справедливості.

“Інвестиції в довкілля – це, безперечно, інвестиції в наше спільне майбутнє. І невіддільними частинами цього майбутнього є забезпечення справедливості та відновлення екології України й усіх регіонів, які постраждали від цієї війни”, - сказав генпрокурор.

Читайте також: Чорне море є основним об’єктом оцінки екологічної шкоди, завданої Росією - єврокомісар

Як повідомлялося, у Луганській ОВА заявили, що росіяни знищили на Луганщині більше 26 тис. га лісу на понад 180 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-