Умєров: Новини про затримання і кримінальні справи - це зміни, які проявлятимуться все частіше

Умєров: Новини про затримання і кримінальні справи - це зміни, які проявлятимуться все частіше

Укрінформ
Новини про затримання та кримінальні справи, що їх українці бачать останнім часом, є змінами, які будуть помітні все частіше.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Голова оборонного відомства наголосив, що одним із пріоритетів його команди є вичищення системи від недоброчесних учасників – як у самому міністерстві, так і зовні. На сьогодні Міноборони активно над цим працює.

"У тісній співпраці з правоохоронними органами викорінюємо прояви корупції. Система чинить опір, однак ми його здолаємо", – зазначив Умєров.

Як зауважив він, за останні чотири місяці внутрішній аудит та оновлена Генеральна інспекція Міноборони вже виявили вчинені раніше порушення на понад 10 мільярдів. "Жорстко реагуємо на всі випадки.

Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами. Передаємо колегам всю необхідну інформацію", – запевнив міністр.

Голова Міноборони нагадав, що в грудні у взаємодії з відомством Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему придбання боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 млрд гривень.

За його словами, вищезгадане – це лише те, що на сьогодні можна говорити публічно, попереду ж будуть ще новини.

Умєров поінформував, що міністерство вже працює над системним вирішенням проблеми, зокрема впроваджує нову архітектуру закупівель за стандартами НАТО, перебудовує закупівельні механізми так, щоб не зашкодити безперервному постачанню Збройним силам України зброї і тилового майна.

"Відтепер Міноборони встановлює правила гри, формує політику, контролює торги", – підкреслив глава відомства.

Він нагадав, що віднедавна закупівлі здійснюють дві спеціальні агенції. Одна з них – Державний оператор тилу – закуповуватиме для ЗСУ тилове майно, зокрема їжу, одяг та пальне.

"Кадрово перезавантажуємо "‎Агенцію оборонних закупівель", яка спеціалізується на закупівлі зброї. Вже є конкретні результати. За чотири місяці вдалося зекономити за всіма тиловими закупівлями приблизно 3,5 млрд грн. Це орієнтовно 20% від запланованої суми на закупівлі", – повідомив міністр.

Читайте також: Умєров: Закупівлі в Міноборони були політизовані, ми вичавлюємо людей зі старими практиками

Серед іншого, він додав, що Міноборони вперше придбало 50 тисяч комплектів жіночої форми, 100 тисяч електричних грілок і 15 тисяч активних навушників.

З постачальником останніх були проведені переговори щодо зниження ціни – додаткова економія 11,7 млн грн державних коштів.

"Дякую представникам громадянського суспільства, що ви на нашому боці та допомагаєте в боротьбі з корупцією. У нас єдина мета – якнайшвидше перемогти ворога", – наголосив Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Служба безпеки України у взаємодії та за сприяння міністра оборони ліквідувала корупційну схему закупівлі боєприпасів для ЗСУ майже на 1,5 млрд гривень. У результаті комплексних заходів у Києві правоохоронці затримали причетного до оборудки посадовця Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-