У Києві затримали засновника агрохолдингу, який постачав харчі військам РФ на Херсонщині

У Києві затримали засновника агрохолдингу, який постачав харчі військам РФ на Херсонщині

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні, який постачав продукти російським військовим на півдні України та надавав свої ангари для зберігання ворожого озброєння та техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фігуранта затримали у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до Росії.

За даними слідства, підконтрольна фігуранту продовольча компанія розташована на тимчасово захопленому лівобережжі Херсонської області і працює в інтересах РФ.

Зокрема ця фірма входить до основних постачальників харчової продукції для російських військ, які перебувають на півдні України.

У травні 2022 року бізнесмен організував перереєстрацію агрокомпанії у так званому “управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області”.

З того часу підприємство щомісяця сплачує до бюджету загарбників понад 100 тис. російських рублів як податки.

Крім цього, агрокомпанія зловмисника є одним із провідних у регіоні фінансових донорів російського “фонду підтримки учасників СВО”, який був створений указом президента РФ Володимира Путіна у квітні 2023 року.

Також задокументовано, що бізнесмен передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі.

Встановлено, що командування військ РФ використовує логістичні ангари для зберігання озброєння, боєприпасів і бойової техніки. Серед них – самохідні артустановки та реактивні системи залпового вогню, які здійснюють обстріли Бериславського району.

Під час обшуків за місцем перебування затриманого у Києві вилучені документи, печатки, комп’ютерна техніка й мобільний телефон, які підтверджують факти співпраці з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також: У Києві затримали ексчиновника та «політексперта», який був агентом ФСБ

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила у Київській області підприємство, яке здійснювало оптові поставки засобів тактичної медицини до Росії.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-