Чисельність поліції не збільшували попри навантаження, яке зросло на 80% - МВС

Чисельність поліції не збільшували попри навантаження, яке зросло на 80% - МВС

Укрінформ
Функціонал української поліції з початком повномасштабного вторгнення Росії зріс на 80%, водночас чисельність поліції не збільшилася.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МВС.

«У поліції служать зараз 98 тисяч поліцейських. До повномасштабної війни вони рівномірно були роззосереджені по всій території держави», - зазначив Клименко.

Із початком вторгнення, підкреслив глава МВС, «почалися тектонічні рухи», і тепер у зоні бойових дій і у прифронтових територіях, а це - 900 км від Чернігівщини на півночі до Миколаївщини на півдні - несуть службу в посиленому режимі 35 тисяч поліцейських.

«Ще 5 тисяч поліцейських у лавах бригади «Лють», - уточнив Клименко.

Решта, за його словами, охороняють правопорядок у країні, борються з криміналом і забезпечують порядок на дорогах, реагують на звернення громадян.

Читайте також: Клименко вважає, що необхідно ухвалити закон про трофейну зброю

«Якщо до вторгнення на кожні 10 тисяч населення в Україні було по 23-26 поліцейських, то тепер тільки у деокупованих прифронтових областях цей показник становить 100», - зазначив міністр, додавши, що коло обов’язків і завдань у поліцейських зросло на 80%,.

«При цьому кількість поліцейських не збільшилася, набори до поліції не проводилися, бо ми розуміємо, що країні зараз важко», - сказав Клименко.

Але якщо ситуація буде розвиватися так, зазначив він, що потрібно, щоб поліцейські стали до зброї, то вони це зроблять. І нагадав перші місяці вторгнення, коли практично на всіх оперативних напрямках поліцейські давали відсіч російським окупантам у складі зведених загонів.

Читайте також: «Білі янголи» евакуювали з Авдіївки ще двох жінок

Як повідомлялося, працівники Національної поліції розслідують понад 110 тис. злочинів російських військових. Із цієї кількості 96 тис. 311 справ зареєстровані за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-