У належному стані перебувають лише 10% усіх укриттів в Україні - Камишін

У належному стані перебувають лише 10% усіх укриттів в Україні - Камишін

Укрінформ
До кінця року в належний стан буде приведено майже 7 тисяч укриттів по всій країні - це становить лише 10% загального фонду захисних споруд цивільного захисту.

Про це під час брифінгу «Результати діяльності Мінстратегпрому та Укроборонпрому за 2023 рік» сказав міністр з питань стратегічної промисловості Олександр Камишін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За завданням Президента ми відповідаємо за координацію, контроль та приведення укриттів у належний стан. Якщо до того, як ми отримали це завдання, в Україні за дев’ять років війни було приведено в належний стан всього 1 287 укриттів, то сьогодні щомісяця ми збільшуємо цю цифру майже на тисячу. І до кінця цього року в належний стан ми приведемо близько 7 тисяч укриттів», - розповів міністр.

Читайте також: У «Дії» з'явиться інтерактивна карта укриттів

Він уточнив, що це лише трохи більше 10% загального фонду захисних споруд по всій країні, тому роботи його команді вистачить ще на кілька років. До того ж наступного року, за словами Камишіна, передбачено значне збільшення бюджетів на всіх рівнях на облаштування укриттів.

«Тому я впевнено можу сказати, що всі укриття будуть залізними», - зазначив урядовець.

Як повідомлялося, у ДСНС опрацьовують питання створення електронної інформаційної системи обліку та візуалізації фонду захисних споруд цивільного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-