У «Дії» з'явиться інтерактивна карта укриттів

У «Дії» з'явиться інтерактивна карта укриттів

Укрінформ
Уряд вніс зміни до Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, ведення обліку укриттів.

Про це у Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

За словами Мельничука, зміни внесено на виконання вимог Указу Президента №353/2023 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення».

“Передбачено сприяння якісному визначенню потреби в захисних спорудах цивільного захисту шляхом визначення розрахункових радіусів пішохідної доступності до обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту. Окреслено організацію обліку фонду захисних споруд цивільного захисту в паперовій та електронній формах, визначено порядок ведення обліку найпростіших укриттів”, - зазначив Мельничук.

Читайте також: Німці допомогли облаштувати у Кропивницькому укриття у дитсадку і лінгафонний кабінет

За його словами, Кабінет міністрів також ввів на територіальному та галузевому рівнях загальнодержавний електронний облік фонду захисних споруд цивільного захисту і передбачив можливість надання інформації про об’єкти фонду громадянам за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг “Портал Дія”.

Також визначено порядок виключення з фонду захисних споруд цивільного захисту найпростіших укриттів. ДСНС доручено забезпечити розроблення Інформаційної системи “Облік та візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту” та проведення її дослідної експлуатації до 1 червня 2024 р., щоб не пізніше цього терміну ввести її в постійну експлуатацію, затвердити положення про неї, порядок роботи та регламент функціонування.

Як повідомлялося, за даними директора науково-технічного центру Академії будівництва України Івана Перегінця, в Україні лише кожне десяте укриття перебуває у належному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-