В Україні прокремлівський блогер-мільйонник отримав 12 років тюрми

В Україні прокремлівський блогер-мільйонник отримав 12 років тюрми

Укрінформ
До 12 років позбавлення волі заочно засудили чергового російського пропагандиста, який виправдовує збройну агресію Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За публічного обвинувачення прокурорів Сумської обласної прокуратури до 12 років позбавлення волі засуджено блогера-мільйонника, який виправдовує збройну агресію РФ», - ідеться у повідомленні.

Його визнано винним у колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Блогер, який називає себе головним спікером війни, за його словами, допомагає росіянам «мобилизоваться и держать информационный удар». Виправдовуючи поразки військових РФ, він розповсюджує класичні фейки російської пропаганди.

Фото: Офіс генпрокурора

Засуджений народився та тривалий час проживав у Сумах, а у 2014 році виїхав до РФ.

На його майно на території Сумської області рішенням суду накладено арешт.

В ОГП нагадали, що це вже не перший вирок російським пропагандистам цього року.

У лютому 2023 року до 5 років позбавлення волі було засуджено директора російського пропагандистського телеканалу RT за заклики до геноциду українського народу.

Читайте також: Ігнат висміяв повідомлення роспропагандистів про «знищення» F-16 в Україні

У листопаді 2023 року 10 років позбавлення волі отримав російський пропагандист, який у своїй книзі стверджував про неспроможність української держави до подальшого існування, неповноцінність та другосортність української нації. Також він закликав владу РФ провести так звану «денацифікацію» України.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні проросійському журналісту та блогеру Юрію Подоляці заочно повідомили про підозру за передачу спецслужбам Росії інформації про військову та оперативну обстановку в Миколаєві та Миколаївській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-