Залужний у різдвяному привітанні закликав вшанувати тих, хто віддав життя за Україну

Залужний у різдвяному привітанні закликав вшанувати тих, хто віддав життя за Україну

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у привітанні До Різдва Христового наголосив, що Різдво - це велике свято надії та віри.

Як передає Укрінформ, про це Залужний написав у Фейсбуці.

«Дорогі побратими і посестри! Вітаю вас зі світлим Святом Різдва Христового! Усіх солдатів, матросів, сержантів і офіцерів, усіх воїнів, які зі зброєю в руках б'ються за те, щоб світ не поглинув морок», - зазначив Залужний.

Він закликав вшанувати у ці дні тих, «кого зараз немає з нами поруч, хто віддав своє життя за нашу країну, правду і свободу».

«Різдво - це велике свято надії та віри. Віри у перемогу світла над темрявою. Добра над злом. Я дякую кожному захиснику, кожній захисниці, хто бореться й наближає нашу Перемогу! Христос народився! Славімо Його!», - наголосив Залужний.

Читайте також: Завдяки ЗСУ можемо зустрічати різдвяні свята в Україні - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, цього року в Україні вперше офіційно відзначатимуть Різдво 25 грудня. Православна церква України в липні затвердила перехід на новоюліанський календар, зауваживши, що прийняття нового календарного стиля чи збереження старого залишається правом релігійних громад і монастирів.

Пізніше Верховна Рада ухвалила закон про зміну дат державних свят, згідно з яким 7 січня, коли відзначається Різдво за юліанським календарем, більше не є святковим і неробочим днем. Натомість 25 грудня залишається офіційно святковим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-