Завдяки ЗСУ можемо зустрічати різдвяні свята в Україні - Шмигаль

Завдяки ЗСУ можемо зустрічати різдвяні свята в Україні - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму привітанні з нагоди Різдва Христового заявив, що завдяки нашим воїнам українці зустрічають різдвяні свята в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Фейсбуці та опублікував відео.

«Другий рік поспіль українці зустрічають різдвяні свята в умовах повномасштабної війни. Але завдяки нашим воїнам українці зустрічають різдвяні свята в Україні. У вільній, незалежній, незламній Україні», - наголосив Шмигаль.

За його словами, «хай де ми цього вечора — на передовій або в тилу, вдома або тимчасово ні, з друзями або з побратимами, за родинним столом чи на нічній зміні — ми разом».

«Бажаю, щоб кожен відчув добро і тепло незламної єдності українського народу. Нехай Різдво Христове сповнить усіх нас силою і натхненням на добрі й відважні вчинки заради ближніх та всієї України. Христос рождається! Славімо його!», - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, цього року в Україні вперше офіційно відзначатимуть Різдво 25 грудня. Православна церква України в липні затвердила перехід на новоюліанський календар, зауваживши, що прийняття нового календарного стиля чи збереження старого залишається правом релігійних громад і монастирів.

Читайте також: Завершуємо тиждень напередодні Різдва, який зробив нашу Україну ще сильнішою - Зеленський

Пізніше Верховна Рада ухвалила закон про зміну дат державних свят, згідно з яким 7 січня, коли відзначається Різдво за юліанським календарем, більше не є святковим і неробочим днем. Натомість 25 грудня залишається офіційно святковим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-