У Литві статус воєнних біженців мають 52 тисячі українців

У Литві статус воєнних біженців мають 52 тисячі українців

Укрінформ
У Литві станом на 1 грудня проживає понад 86 тис українців, 52 тис з них вважаються воєнними біженцями і мають тимчасовий дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfiз посиланням на Департамент міграції.

Згідно цих даних, інші українці мають тимчасовий дозвіл на проживання в Литві у зв’язку з роботою, в тому числі є висококваліфікованими фахівцями, а також через возз'єднання сім'ї, з гуманітарних міркувань тощо.

Тим часом в Литві продовжується заміна тимчасових видів на проживання, виданих на підставі тимчасового захисту. Їх термін спливає в березні 2024 року. За даними Департаменту міграції, за півтора тижні надійшло 19 тис заяв від українських воєнних біженців. Вже продовжені посвідки на проживання 3 тис отримувачів тимчасового захисту.

Читайте також: Швейцарія виділила додаткову допомогу для підтримки українців взимку

Директор Департаменту міграції Евеліна Ґудзінскайте відзначила, як позитивний факт, те що українські біженці активно записуються на прийом до Департаменту, обмінюються між собою інформацією про те, як правильно заповнювати заяви на заміну посвідки на проживання. «Якщо заяви й надалі подаватимуться так швидко, всі отримувачі тимчасового захисту встигнуть замінити посвідки до початку березня», – додала Ґудзінскайте.

Як повідомляв Укрінформ, з 11 грудня в Литві розпочався процес продовження тимчасових посвідок на проживання для воєнних біженців з України, термін яких спливає в березні 2024 року. Їх можна продовжити до березня 2025-го.

Фото: VIDA PRESS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-