Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою до 26 січня

Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою до 26 січня

Укрінформ
Колегія суддів Київського апеляційного суду залишила бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою до 26 січня 2024 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Суспільне.

Зазначається, що суд зменшив розмір застави. Тепер вона становить 2 млрд 700 тис. грн.

Адвокати Коломойського просили скасувати рішення Шевченківського райсуду Києва або ж змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

Серед основних причин, за їхніми словами, - погіршення стану здоров'я Коломойського. На засіданні виступив його лікар Олександр Родинський, щоб це підтвердити.

Також бізнесмена хотіли взяти на поруки восьмеро людей, серед них телеведуча Алла Мазур. «Ми йдемо у Європу. Я за чесний суд. Я чую побоювання прокурорів, що Ігор Валерійович може впливати на свідків, але вони можуть обмежити коло спілкування», - зазначила вона.

Читайте також: Апеляційна палата ВАКС відмовилася передати НАБУ справу Коломойського

Водночас Коломойський заявив, що ризиків немає: «Якби я був на волі, жив би у Дніпрі, або переїхав у Київ, і ходив би в БЕБ як на роботу. Ризиків ніяких немає: не втікатиму, не впливатиму на свідків і не знищуватиму документів».

Як повідомлялося, 2 вересня Бюро економічної безпеки і Служба безпеки України оголосили Коломойському підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (Шахрайство) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Коломойському інкримінують легалізацію впродовж 2013-2020 років понад пів мільярда гривень шляхом виведення їх за кордон із використанням інфраструктури підконтрольних банківських установ.

Читайте також: ПриватБанк не повернуть Коломойському - апеляційний суд підтвердив законність націоналізації

Шевченківський райсуд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3,8 млрд грн. Запобіжний захід діяв до 2 грудня.

У листопаді суд продовжив до 26 січня запобіжний захід Коломойському у вигляді взяття під варту.

Крім того, 7 вересня Національне антикорупційне бюро оголосило колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському і п’ятьом членам організованої ним групи підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-