Наразі 350 тисяч переселенців є учасниками програми «Прихисток» - Верещук

Наразі 350 тисяч переселенців є учасниками програми «Прихисток» - Верещук

Ексклюзив
Укрінформ
На сьогоднішній день учасниками програми «Прихисток», яка передбачає надання безкоштовного житла для внутрішньо переміщених осіб небайдужими українцями, є 350 тисяч осіб, що є позитивною динамікою.

Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у коментарі Укрінформу.

«Станом на сьогодні маємо 350 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які проживають за програмою «Прихисток», - поінформувала вона.

Водночас Верещук зауважила, що за весь період дії програми, а саме з 3 березня 2022 року дотепер «Прихистком» скористались 3,7 мільйона українців в різні періоди повномасштабного вторгнення.

Читайте також: ООН надасть власникам житла $10 мільйонів на компенсації за прихисток переселенців - угода

«Враховуючи такий об'єм, 350 тисяч - це звичайно, суттєве зменшення. Але ми щиро радіємо такому зменшенню», - підкреслила міністр.

За її словами, не може не тішити те, що згодом внутрішньо переміщені особи стають більш адаптованими в новому місці проживання та знаходять роботу, мають можливість самостійноорендувати житло і забезпечувати власні потреби.

«Коли ми бачимо, що учасників програми стає менше, ми розуміємо, що вони адаптувалися, знайшли можливість не користуватись «Прихистком». Це той випадок, коли зменшення означає покращення», - резюмувала віце-прем’єр-міністр України.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Агентство ООН у справах біженців підписали угоду щодо реалізації програми «Прихисток».

Програма «Прихисток» - це найбільший соціальний проєкт, започаткований небайдужими українцями, з надання безкоштовного житла для ВПО в Україні, який запрацював із березня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-