Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ексзаступнику міністра Гримчаку

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ексзаступнику міністра Гримчаку

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку, засудженому до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.

Про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

Як нагадали в САП, вказаним вироком Гримчак визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище).

Заслухавши доводи сторін, суд підтримав позицію прокурора САП та відмовив стороні захисту в задоволенні апеляційної скарги.

Ухвала набуває законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом трьох місяців.

Читайте також: 10 років тюрми: вирок ексзаступнику міністра Гримчаку набрав законної сили

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого 2022 року ВАКС засудив ексзаступника міністра тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака до позбавлення волі.

Колишнього високопосадовця ув'язнили негайно в залі суду. Також ВАКС задовольнив цивільний позов прокурора щодо утримання з Гримчака майже 980 тисяч гривень майнової шкоди й додатково стягнув із фігуранта ще 200 тисяч грн судових витрат.

У червні того ж року вирок ексзаступнику міністра набув законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-