Митрополита УПЦ МП судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі

Митрополита УПЦ МП судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі

Укрінформ
Поліцейські Київської області скерували до суду обвинувальний акт щодо митрополита УПЦ МП за розпалювання релігійної ворожнечі.

Як передає Укрінформ, про це поліція Київської області повідомляє у Фейсбуці.

Правоохоронці Фастівського управління поліції встановили, що у червні священнослужитель записував та викладав у мережу відео з висловлюваннями, які спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі, а також мають ознаки підбурювання громадян до міжконфесійних конфліктів.

Крім того, відеозаписи містили негативне ставлення до органів державної влади, правоохоронних структур, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

У жовтні цього року фігуранту повідомили про підозру за ч.1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Херсоні судитимуть священника УПЦ (МП), який торгував зброєю

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області Служба безпеки України викрила церковну хористку, дружину настоятеля місцевого храму Української православної церкви Московського патріархату в коригуванні повітряних атак російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-