РПЦ видала «патріарший календар» із ієрархами УПЦ МП - Євстратій Зоря

РПЦ видала «патріарший календар» із ієрархами УПЦ МП - Євстратій Зоря

Укрінформ
Російська православна церква випустила "Патріарший календар" – офіційне видання РПЦ, куди включені всі діючі єпископи РПЦ і Української православної церкви Московського патріархату, при цьому останні описані саме як архієреї МП.

Про це у Фейсбуці повідомив митрополит Православної церкви України Євстратій Зоря, ілюструючи сказане сторінками патріаршого календаря.

"У Мск випустили "Патріарший календар" – офіційне видання РПЦ, де всі діючі єпископи тієї структури, яка себе називає "незалежною УПЦ", – описані саме як архієреї Московського патріархату. Чи хтось із них письмово і офіційно заперечив/заперечить свою приналежність до МП?" – пише митрополит.

Читайте також: У Черкасах сталася бійка на території монастиря, який не хотіли залишати віряни УПЦ МП

Він також зверув увагу, що ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями МП, немає в календарі. "Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, реально розірвали свою підлеглість Моспатріархії", – констатував Зоря.

Як повідомлялося, Московський патріархат в Україні заперечує пов’язаність із РПЦ, хоча релігієзнавча експертиза Державної служби етнополітики та свободи совісті довела, що церковно-канонічний зв’язок УПЦ МП та РПЦ не усунено. Тож виданий у Росії календар це ще раз підтверджує.

Фото: pomisna.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-