У базі даних «Український мартиролог XX ст.» доступна інформація про майже 124 тисячі репресованих

У базі даних «Український мартиролог XX ст.» доступна інформація про майже 124 тисячі репресованих

Укрінформ
База даних жертв комуністичного режиму «Український мартиролог XX ст.» поповнилася у грудні картками ще про 1333 постраждалих осіб, тепер у ній доступна інформація про майже 124 тис. репресованих.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна архівна служба у Фейсбуці.

«Протягом грудня поточного року база даних «Український мартиролог XX ст.» поповнилася картками ще про 1333 постраждалі особи, у тому числі 370 фотодокументами», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів опрацював інформацію державних архівів Дніпропетровської, Житомирської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Як уточнюється, відтепер у зазначеній базі даних доступна для широкого кола користувачів інформація про 123 922 репресовані особи.

Читайте також: Полтавський архів представив дані понад 5000 постраждалих від радянських репресій

Ознайомитися з даними можна за посиланням.

Як повідомлялось, «Український мартиролог ХХ ст.» – це інформаційно-пошуковий інтернет-проєкт, що розміщений на офіційному вебпорталі Державної архівної служби України та містить стислу інформацію про постраждалих від репресій 1920–1950-х років: фотопортрет або кілька фотографій (за наявністю), ім’я особи та коротка характеристика роду занять, дати життя, відомості щодо реабілітації, посилання на архів, де зберігаються архівно-слідчі справи та інші дотичні матеріали.

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-