Лубінець не має даних, що РФ найближчим часом розблокує обміни полоненими

Лубінець не має даних, що РФ найближчим часом розблокує обміни полоненими

Укрінформ
Український омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що наразі у нього немає інформації про те, що росіяни найближчим часом розблокують процеси обміну військовополоненими і повернення цивільних заручників.

Про це він сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", відповідаючи на питання про перспективи проведення публічного обміну полоненими найближчим часом, передає кореспондент Укрінформу.

"Я не можу порадувати щодо цього, скажімо так. Станом на сьогодні у мене немає інформації, що найближчим часом РФ розблокує процес обміну військовополонених та процес повернення цивільних заручників. І обміни військовополонених та повернення цивільних заручників станом на зараз не проводяться виключно через позицію РФ", - зазначив він.

Лубінець запевнив, що українська влада робить все, при чому робимо кожного дня, для вирішення цього питання - пропонує нові підходи, залучає нових посередників тощо.

"І сьогодні я отримав інформацію про те, що в російських Телеграм-каналах почалася хвиля розповсюдження інформації про те, що Україна заблокувала обмін військовополоненими. Там називається кілька прізвищ, у тому числі і моє. І це на тлі того, що ми пропонували навіть сьогодні новий підхід, щоб розблокувати цей процес. Немає меж цинізму", - розповів омбудсман.

Читайте також: РФ через родичів полонених та заручників намагається створити соціальну напругу в Україні – Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко заявив, що РФ призупинила обміни, намагаючись цим створити враження, ніби українська влада не працює над цим питанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-