У Києві обговорили співпрацю з міжнародними партнерами у сфері освіти у воєнний час

У Києві обговорили співпрацю з міжнародними партнерами у сфері освіти у воєнний час

Укрінформ
Про співпрацю українських організацій з міжнародними партнерами у сфері освіти у воєнний час говорили на круглому столі в Укрінформі.

Як зазначила директорка Ірпінського ліцею інноваційних технологій Марія Гостін, «вже другий навчальний рік розпочався для українських школярів у воєнних реаліях».

«Під звуки повітряних тривог, в умовах війни освітній процес зазнав значних змін і за змістом, і за формою. Ведення бойових дій, руйнування закладів освіти, щоденна загроза життю через російські ракетні обстріли - все це негативно впливає на освіту, і сьогодні нам як ніколи потрібна допомога в освіті», - сказала Гостін, модеруючи зустріч.

Радник-уповноважена глави держави з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник наголосила, що українські діти та вчителі, учасники освітнього процесу «не зупинялися практично ні дня».

«Ми пам’ятаємо тільки той період на початку повномасштабного вторгнення, це було буквально два тижні, коли призупинився освітній процес, після чого він був відновлений», - додала Будник, підкресливши, що нині навчальний процес в Україні триває, що є прикладом незламності всіх учасників цього процесу.

Читайте також: Учні та педагоги 70 шкіл Київщини отримали знання з мінної безпеки

«Безумовно, тут йдеться про те, що ми насправді дуже завдячуємо і донорським організаціям, тому що ті виклики, перед якими зараз постала система освіти, вони навряд чи десь ще існують в такому форматі у світі», - зазначила Будник.

Зокрема, за її словами, Україна продовжує отримувати допомогу в облаштуванні укриттів, в яких діти можуть не лише переховуватися, а й продовжувати своє навчання.

Будник подякувала партнерам за допомогу і висловила сподівання, що «таке партнерство буде розвиватися і надалі».

Учасники круглого столу також обговорили використання штучного інтелекту в навчальному процесі, інноваційних технологій, інклюзивну освіту, інше.

Захід відбувся за ініціативи ГО «Українська Посмішка» та БО «100 відсотків життя» за підтримки Інституту модернізації змісту освіти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-