Пластуни передали Вифлеємський вогонь Укрінформу

Пластуни передали Вифлеємський вогонь Укрінформу

Фото
Укрінформ
Пластуни передали Укрінформу Вифлеємський вогонь миру.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вифлеємський вогонь від пластунів отримав генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука. Він подякував пластунам та подарував їм символічні подарунки.

З 1998 року пластуни поширюють цей вогонь, що символізує мир, любов і добро, символічно об'єднує всіх українців на добрі справи.

"Відбулося вже близько чотирьох передач вогню. Головна передача була на вихідних. І я знаю, що таких передач буде ще дуже багато, адже багато людей зараз потребують підтримки та допомоги", - зазначила представниця "Пласту".

Пластуни передали Вифлеємський вогонь Укрінформу / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам.

Читайте також: Вифлеємський вогонь передали держустановам і представникам ЗСУ

Як повідомлялося, у Києві 10 грудня на території «Софії Київської» провели першу офіційну передачу Вифлеємського вогню в Україні військовим, громадським і волонтерським організаціям.

Далі через Укрзалізницю вогонь передадуть у всі куточки країни, де пластуни поширюватимуть його у своїх громадах. Доставлять лампадку також на передову для захисників і захисниць разом із різдвяними подарунками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-