Вифлеємський вогонь передали держустановам і представникам ЗСУ

Вифлеємський вогонь передали держустановам і представникам ЗСУ

Фото
Укрінформ
У столиці відбулася церемонія передачі Вифлеємського вогню низці структур, у тому числі і державних - Міністерству молоді та спорту і КМДА, та представникам Збройних сил України.

Ця церемонія пройшла в Укрінформі.

«Цей вогник завжди був символом добра, миру, душевного спокою, любові до людей і світу. І сьогодні ми зібралися тут, щоб відкрити вогню миру більший шлях, ширший шлях», - сказала координаторка ініціативи «Світло Миру з Вифлеєму» в Україні Аліна Чернишова.

Тож скаути передали Вифлеємський вогонь представникам Міністерства молоді та спорту, КМДА, Київського міського центру сім'ї «Родинний дім», Міністерства оборони, священнослужителям, Київського палацу дітей і юнацтва, університету «Україна» тощо. Також цей вогонь отримали представники скаутських об’єднань «Відрада», «Оріяна», «Соус», «Епіцентр», «Одіссей», «Асгард» та інші.

Читайте також: Укрзалізниця доставить Вифлеємський Вогонь на 24 вокзали країни

Після цієї церемонії цей вогонь вирушить у Офіс Президента, до глави української держави Володимира Зеленського, а також - у громади Чернігівської, Житомирської, Сумської, Житомирської, Дніпропетровської, Одеської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Київської області - до різних родин, дітей, українських військових.

Вифлеємський вогонь вирушить і у військові підрозділи Запорізького, Донецького та Херсонського напрямків, Авдіївки, Лимана і Констянтинівки.

У приміщеннях установ і організацій, куди буде передано цей вогонь, він має горіти до 6 січня. Звідти кожен бажаючий зможе взяти вогонь собі і передавати його далі.

Представник Департаменту освіти і науки Київської міськради Марія Кравчук подякувала скаутам за ту важливу місію, яку вони виконують.

Заступник міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков привітав українських скаутів із тим, що рудиментарне утворення «Євразійський скаутський регіон» припинило своє існування і що український скаутинг тепер перебуває разом із братами і сестрами у скаутингу Європейського регіону.

«Саме європейські скаути започаткували цю ініціативу. Я думаю, що ця традиція, яка була започаткована і багато років існує у Києві, має продовжуватися. І хочу побажати, щоб разом із цим світлом до нашої держави прийшла перемога і мир», - заявив Чесноков.

У столиці скаути передали держструктурам і військовим Вифлеємський вогонь / Фото: Руслан Канюка

Представник Головного управління мінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони майор Олександр Савченко сказав, що йому дуже приємно бачити, як український скаутинг розвивається.

«І для нас велика честь бути саме тими представниками, провідниками, які допоможуть передати цей вогонь нашим військовим туди, де вони його справді потребують. Ця підтримка тут, у тилу, для військових є дуже важливою. Бо всі знають за що ми воюємо - за мир. А миру не може бути без нашої перемоги», - розповів Савченко.

Читайте також: У Львові відбулася прем’єра різдвяного мюзиклу від Мар’яни Савки

Організатором цієї церемонії виступила Всеукраїнська громадська молодіжна організація «Національна Організація Скаутів України» - єдиний офіційний представник Всесвітнього Скаутського руху на території України. Вона бере участь у міжнародній естафеті «Світло Миру з Вифлеєму» з 2008 року.

Як повідомлялося, 10 грудня у Києві на території «Софії Київської» провели першу офіційну передачу Вифлеємського Вогню в Україні до військових, громадських і волонтерських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-