ООН потрібно $46,4 мільярда на гуманітарні потреби в Україні та інших країнах

ООН потрібно $46,4 мільярда на гуманітарні потреби в Україні та інших країнах

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй звернулася із закликом виділити понад 46 млрд доларів на 2024 рік для допомоги мільйонам людей, які постраждали внаслідок гуманітарних криз по всьому світу, зокрема на палестинських територіях, у Судані та в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

В ООН заявили, що глобальні гуманітарні прогнози на 2024 рік є "похмурими", це означає, що наступний рік пройде з конфліктами, надзвичайними кліматичними ситуаціями.

У своєму Глобальному гуманітарному огляді на наступний рік Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГВ) заявило, що майже 300 мільйонам людей у світі буде потрібна гуманітарна допомога наступного року через конфлікти, кліматичні надзвичайні ситуації та економічні чинники.

Сюди входять мільйони людей у Східній та Південній Африці, значна частина яких постраждала внаслідок кризи у Судані, заявив голова ООН з надання допомоги Мартін Гріффітс.

"П’ять найбільших потреб щодо однієї країни стосуються Сирії (4,4 млрд доларів), України (3,1 млрд доларів), Афганістану (3 млрд доларів), Ефіопії (2,9 млрд доларів) та Ємену (2,8 млрд доларів)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штати заблокували резолюцію Радбезу ООН про гуманітарне припинення вогню в Газі

Як повідомляє агенція Reuters, Мартін Гріффітс назвав це "найбільшим дефіцитом фінансування впродовж останніх років". Він сказав, що було важко забезпечити, щоб служби з надання допомоги були "реалістичними, цілеспрямованими та тверезими" при оцінці потреб.

За його словами, Близький Схід загалом, а також сектор Гази та Західний Берег, ймовірно, стануть зоною найбільшої потреби.

"Але Україна переживає важкі часи та війну, що відновиться на повну силу наступного року. Це вимагатиме багато уваги", - зазначив він.

Читайте також: Сенатор Мерфі закликає не робити допомогу Україні й Ізраїлю заручником міграційної реформи

Як повідомляв Укрінформ, на Конференції ООН зі зміни клімату COP28 країни G7+ та Україна започаткували Партнерство у сфері чистої енергії для сталого відновлення та реконструкції енергетичної системи нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-