У Міноборони заявили про необхідність зміцнення механізмів гендерної рівності у ЗСУ

У Міноборони заявили про необхідність зміцнення механізмів гендерної рівності у ЗСУ

Укрінформ
У Міністерстві оборони наголошують на необхідності зміцнення інституційних механізмів гендерної рівності у Збройних силах України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

У Міністерстві оборони відбулася робоча зустріч заступниці очільника відомства Наталії Калмикової та урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко, присвячена викликам та напрямкам розвитку державної гендерної політики.

"Проаналізувавши становище у Збройних силах, ми бачимо основні напрями, де маємо зміцнити інституційні механізми гендерної рівності. Насамперед йдеться про забезпечення належними побутовими умовами жінок в армії, про вдосконалення корпоративної етики у військах та про протидію проявам сексизму. Також важливо забезпечити кар'єрний розвиток жінок в армії, збільшити кількість жінок-командирів", - заявила Калмикова.

Читайте також: МОУ активно впроваджує політику гендерної рівності у секторі безпеки і оборони - держсекретарка

Також учасниці зустрічі обговорили виконання міжнародних зобов’язань України, зокрема у співпраці з ООН.

"Реалізація державної гендерної політики в Силах безпеки й оборони - один з пріоритетів нашої діяльності. Ми маємо створювати умови для максимального забезпечення гендерної рівності у військах", - наголосила Левченко.

Як повідомляв Укрінформ, міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що повномасштабне російське вторгнення стало не лише страшним викликом для жінок, воно прискорило процес зрівняння їх у можливостях та правах з чоловіками в дуже багатьох сферах.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-