Фаріон позивається до «Львівської політехніки» через своє звільнення

Фаріон позивається до «Львівської політехніки» через своє звільнення

Укрінформ
Народна депутатка України VII скликання Ірина Фаріон подала позов до суду щодо свого звільнення з "Львівської політехніки".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

Як розповіла у телефонній розмові Ірина Фаріон, вона оскаржуватиме рішення про звільнення. Позов був поданий напередодні, 7 грудня.

"Це було незаконне політично вмотивоване звільнення", — сказала Фаріон.

За її словами, їй наразі невідомо, коли відбудеться судове слухання.

За даними ресурсу Судова влада України, справу слухатимуть у Галицькому районному суді Львова. Предмет позову - "визнання незаконним та скасування наказу про звільнення. Суддя у цій справі — Віталій Стрельбицький.

Читайте також: Карандєєв - про заяви Фаріон: Українці об'єднуються у спротиві ворогу незалежно від мови

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада Фаріон звільнили з Національного університету "Львівська політехніка". Університет розірвав із нею трудову угоду.

Керівниця Центру комунікацій "Львівської політехніки" Наталія Павлишин повідомила, що в університеті ситуацію коментувати не будуть.

Читайте також: За і проти Фаріон: біля Львівської політехніки зібрався мітинг

У листопаді інтерв'ю Ірини Фаріон Яніні Соколовій спровокувало скандал: на ефірі Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади. Пізніше 13 листопада Фаріон опублікувала скріншот електронного листа від студента з Криму, який став на її бік у мовному скандалі, та не приховала його особисту інформацію. Згодом Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за чотирма статтями, а також призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-