Німеччина надасть Україні €41,2 мільйона для забезпечення переселенців житлом - Верещук

Німеччина надасть Україні €41,2 мільйона для забезпечення переселенців житлом - Верещук

Укрінформ
Україна та Німеччина підписали угоди про надання фінансової допомоги у сумі 41,2 мільйона євро на реалізацію проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» та на створення енергоефективного житла для ВПО.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу «Підписання спільних з Федеративною Республікою Німеччина угод щодо збільшення фінансування на надання пільгових житлових кредитів та створення енергоефективного житла для ВПО», передає кореспондент Укрінформу.

«Дійсно, у нас сьогодні знакова подія, ми підписали чергові угоди з Німеччиною на загальну суму 41 мільйон 200 тисяч євро», - поінформувала вона.

За словами Верещук, між урядом України в особі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву і KfW була підписана додаткова угода #1 до грантової та проєктної угоди від 28 грудня 2020 року, в рамках якої відбулося збільшення фінансування на 17 мільйонів євро.

«Завдяки додатковим грантовим коштам буде продовжено доступ до пільгових житлових кредитів для внутрішньо переміщених осіб в Україні. Зокрема за рахунок гранту у 2024 році планується видати приблизно 400 нових пільгових житлових кредитів», - підкреслила віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: В Україні налічується 4,9 мільйона внутрішніх переселенців - Верещук

Водночас вона зазначила, що наразі до реєстру кандидатів на участь у цій програмі включені понад 34,9 тисяч громадян, а кошти від повернення кредитів за програмою будуть спрямовані на нове кредитування.

Окрім того, Верещук повідомила, що між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та KfW, який діяв за дорученням Федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва (BMZ), було підписано грантову угоду на 24,2 мільйона євро, метою якої є започаткування чергового проєкту зі створення житла для внутрішньо переміщених осіб - «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ IX)».

Читайте також: На Київщині 80 родин переселенців отримали оселі в «Містечку Хансена»

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій поінформувала, що кошти на проєкт надаються Україні безповоротно, а у його рамках планується облаштувати житло для ВПО шляхом реконструкції існуючих будівель із використанням сучасних енергозберігаючих технологій та спорудження нових будівель.

Вона також додала, що для участі в проєкті вже відібрано 8 об'єктів у Дніпропетровській, Львівській, Харківській і Хмельницькій областях.

«Ми очікуємо, що за допомогою цього проєкту 700 сімей отримують соціальне житло. Можливо цього недостатньо, але це реальних 700 сімей», - резюмувала політик.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні виплати ВПО щомісяця отримують 2,6 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-