Міноборони купує продукти для ЗСУ за стандартами НАТО - у каталозі 409 найменувань

Міноборони купує продукти для ЗСУ за стандартами НАТО - у каталозі 409 найменувань

Укрінформ
Міноборони не відмовляється від закупівлі продуктів для ЗСУ за стандартами НАТО, каталог продуктів включатиме 409 найменувань. Нові підходи дозволять залучати виробників продуктів напряму та забезпечити їх чесну конкуренцію.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

«Ми притримуємося курсу в НАТО. Міноборони не відмовляється від закупівлі продуктів для ЗСУ за стандартами НАТО. Ми вже завершили торги із закупівлі їжі, як я зазначив, за каталогом на перший квартал 2024 року. Це такий останній акорд перед тим, як запрацює вже на повну потужність Агенція тилових закупівель. Відповідно до чинної системи харчування за стандартами НАТО, які були запроваджені 2020 року. Тобто підприємства у межах власного регіону мають забезпечити військових всіма необхідними продуктами – крупами, овочами, м’ясом, рибою, борошном тощо. Взагалі каталог включає 409 найменувань. Також в майбутньому закупівлі проводитимуться також за каталогом, але на етапі аналізу ринку. Те, що ми підготували - це нова архітектура закупівель, яку ми будемо впроваджувати», - повідомив Кліменков.

Він також пояснив, що новий підхід дозволить залучити виробників продукції напряму, забезпечити чесну конкуренцію по різним категоріям продуктів.

«Хочу наголосити, що стандарти НАТО - це не про спосіб закупівлі, це про якість харчування. Ми зберігаємо всі 409 найменувань за каталогом, але в майбутньому закуповуватимуть їх за категоріями. Це дозволить нам зменшити корупційні ризики, адже ми працюватимемо з постачальниками без посередників», - зазначив заступник міністра.

Читайте також: Тилове забезпечення ЗСУ повністю перейшло на закупівлі через Prozorro - Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада у Міністерстві оборони України заявили, що закупівлі продуктів для війська намагаються зірвати дві компанії. Міноборони вже звернулося до правоохоронців із заявою про кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-