Переможця конкурсу на посаду голови НАЗК можуть визначити до 10 лютого

Переможця конкурсу на посаду голови НАЗК можуть визначити до 10 лютого

Ексклюзив
Укрінформ
У комісії з проведення конкурсу на посаду голови Національного агентство з питань запобігання корупції вважають, що кандидатура може бути визначена орієнтовно до 10 лютого.

Про це Укрінформу повідомили в комісії.

“Для нас важливо забезпечити, щоб усі кандидати, що претендують на посаду голови НАЗК, змогли подати свої документи. Ми докладаємо максимуму зусиль, щоб належним чином поінформувати всіх зацікавлених осіб про умови та терміни подачі документів, зокрема через наші ресурси в соціальних мережах та ЗМІ. Ми раціонально і ретельно підходимо до всіх етапів відбору, дотримуємося термінів та вимог, які закладені у регламент роботи комісії. Наразі немає передумов для затягування конкурсу, і ми очікуємо, що відбір завершиться в першій половині лютого наступного року», - сказала член комісії Лора Стефан.

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади керівника НАЗК продовжила термін прийому документів від потенційних кандидатів до 17:00 22 грудня 2023 року. Цей орган у своїй роботі над добором кандидатів не обмежений терміном до 15 січня - у цей день завершуються повноваження теперішнього голови, але не робота комісії.

"Чи означає перенесення терміну, що комісія тепер матиме менше часу на перевірку кандидатів і відбір буде менш ретельний? Ні, всі етапи конкурсу посуваються також на 3 тижні відповідно. Комісія не буде скорочувати інші етапи конкурсу через продовження терміну подання документів заявниками. Очікується, що переможець конкурсу буде визначений орієнтовно до 10 лютого», –зазначили у комісії.

Опублікувати списки усіх кандидатів, які подалися на посаду голови НАЗК, комісія планує 27 грудня. Перелік кандидатів, допущених до участі у конкурсі, буде оприлюднено 28 грудня за результатами засідання комісії.

Після цього кандидати мають пройти тестування кандидатів на загальні здібності, психологічний тест, наступні кроки – тестування на знання законодавства та інтерв’ю з психологом. Потім передбачене виконання практичних завдань, які включають розгляд лідерського кейсу та подання на розгляд комісії стратегічного бачення розвитку НАЗК. З кандидатами будуть проведені індивідуальні інтерв’ю. Протягом конкурсу учасники також проходять перевірку на доброчесність.

Очікується, що остаточно етапи конкурсу та терміни їх проведення будуть затверджені комісією та оприлюднені до 22 грудня 2023 року.

Читайте також: Держслужбовці вже подали 800 тисяч декларацій - НАЗК

Як повідомляв Укрінформ, прийом документів для участі у конкурсі на посаду голови НАЗК розпочався 13 листопада та мав тривати до 1 грудня включно, однак конкурсна комісія продовжила його до 22 грудня.

Голова НАЗК призначається на посаду Кабінетом міністрів України за результатами відкритого конкурсного відбору строком на чотири роки та не може обіймати цю посаду двічі підряд.

З 2020 року Національне агентство з питань запобігання корупції очолює Олександр Новіков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-