Укрпошта додатково обміняє LED-лампи пенсіонерам у селах

Укрпошта додатково обміняє LED-лампи пенсіонерам у селах

Укрінформ
Пенсіонери зможуть додатково обміняти старі лампи розжарювання на 5 світлодіодних лампочок у сільських відділеннях АТ "Укрпошта".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укрпошти у Фейсбуці.

“З 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти, крім Київщини, для пенсіонерів розпочнеться додатковий обмін LED-ламп. На Київщині ця частина проєкту стартує трохи згодом — 12 грудня”, - ідеться у повідомленні.

Щоб отримати ще по 5 енергоощадних ламп, пенсіонерам потрібно завітати у відділення Укрпошти з паспортом, РНОКПП, пенсійним посвідченням та активним номером телефону.

Старі лампи, які раніше потрібно було надавати одразу при обміні, вони зможуть принести у відділення Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п'яти нових.

Зараз доступні для обміну на всій території України близько 18 млн енергоощадних ламп. Програма діятиме, доки лампи будуть в наявності на кожному окремому відділенні.

“За попередніми оцінками, економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції”, - зазначають в Укрпошті.

Також Укрпошта продовжує обмін для юридичних осіб: медичних закладів, шкіл, дитячих садочків, поліклінік та ОСББ. Вони можуть отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву в застосунку “Дія”.

Читайте також: Уряд розширює програму обміну ламп розжарювання на LED

Як повідомлялося, програма з обміну ламп розжарювання на LED-лампи стартувала 31 січня 2023 року та реалізується в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій.

Програма є складовою підтримки Європейським Союзом української енергетичної системи та має на меті надати українцям безкоштовно 50 млн лампочок. Фінансування на закупівлю 30 млн ламп уже надав ЄС, ще 5 млн – уряд Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-